Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jestli jsem Vás dobře pochopil, má stát, hlavičku, pusinku a ručičky. Že způsobuje tolik zla a nepáchá dostatek dobra. Asi volíte (pokud volby neignorujete) stát.

1 0
možnosti
Foto

Stát je základní územní mocenská jednotka, instituce (či organizace) disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, státním lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.

Stát zahrnuje ozbrojené síly, státní aparát (byrokracii), soudy a bezpečnostní sbory (policii).

Oba přece víme, že seznam lidí by byl dlouhý, tak nač mrhat časem.

0 0
možnosti
MR

Máte pravdu,

jde to ale na vrub dvěma stavům. První je neustálá snaha pracovat a vnímat společnost jako jeden dav, který je potřeba vést a zušlechťovat k určitým hodnotám, projevům, myšlení, chování.

Poprvé to objevil komunismus,( ne vlastně církve a z toho vzninklo náboženství).

Po roce 89, na místo aby se s tím přestalo, tak se přešlo na hodnoty západní Evropy, jež se sama zkolektivizovala.

Tím se vytvořila určitý společenská archytektura a mentalita, kde jakmile dojde k vzniku nějaké skupiny, tak si vzájemné pomáhá, chrání záda a přenáší odpovědnost ...

S tímto stavem se začala budovat demokracie a pěkně z hora a systém který už od dříve byl dobře utužen a navíc komunisti zlikvidovali, tu část populace jež je samostatná, kreativní a má svůj cíl a tah.

Jelikož je demokracije vlastně kolektivní, a společenské správy taky, policie, soudy, úřady, ministerstva ... , jsou soubory kolektivů s touto mentalitou a hierarchií, tak celý systém takto začně fungovat a zbyrokratizuje a vytvoří následně systém, jež vyžaduje určité normované přístupy a jež sám sebe kryje a vytváří možnost pro vzniku určitých buněk ... .

Když se k tomu přidá situace kdy ČR je vlastně Praha a Praha je velmi malý rybník kde se každý s každým zná a na každého něco má,systém službiček, vytvoří se obludná nefunkční hydra. V podstatě jde jednak o svázané ruce a jednak o mentalitu daného jedince-ců a jeho kolektivu jež jej "chrání".

Osobně jsem na toto tvrdě narazil a už vím své co je deklarace o státním aparátu, soudech, policií ... , i když se najdou světlé vyjimky. Zkrátka platíme velmi tvrdou daň za kolektivismus.

1 0
možnosti
VH

1. architektura, shora, demokracie

2. Interpunkce má svá (důvodná) pravidla.

3. "jakmile dojde k vzniku nějaké skupiny, tak si vzájemné pomáhá" (máte zřejmě na mysli, že si pomáhají její členové). Co je Vám na tom divného? Proč by jinak vznikaly jakékoliv skupiny. Členové si zpravidla pomáhají v plnění cílů, pro které skupina vznikla.

4. Za všech společenských systémů všude na světě existovaly a existují mezi lidmi vazby (zpravidla hierarchické). Člověk je totiž živočich skupinový (žijící v tlupách) a jako takový přežije jen, je-li součástí skupinových vazeb. Zbytečný podiv.

1 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1867x
Textař a muzikant. Člověk, kterého by někteří mocní z české republiky nejraději zakopali hodně hluboko. V lepším případě přivezli ze zahraničí mrtvého s průvodním dopisem "Opět jsme našli jednoho Čecha, který byl jednou z objetí Tsunami". Nehodím se policii, justici, VSZ a dokonce ani politikům. Tvrdím, že podvody s LTO a bílými koňmi byly předem připravené a pro některé V.I.P. firmy beztrestně povolené za předem stanovených podmínek.

V roce 2018 jsem kandidoval na prezidenta republiky ČR, abych zviditelnil problém s bývalým předsedou ČAK JUDr. Martinem Vychopněm, který díky zveřejnění jeho minulosti raději utekl ze svého postu. Mimochodem jako jediný kandidát jsem splnil podmínky dané ze zákona, které nesplnil ani Miloš Zeman, Jiří Drahoš a všichni ostatní. Měli dostat pokuty za nedodržení termínů, ale nic takového se nestalo.

Budu kandidovat na prezidenta ČR i v roce 2023 a to ze stejného důvodu. Udělat show, která zviditelní mnoho problémů v politice, justici a policii. Pravděpodobně bude nuceno opustit své posty mnoho více lidí, než jeden předseda ČAK. 

Pavel Novotný, starosta městské části Praha-Řeporyje dělá show, která je místy za hranicí vysílání před 22 hodinou. Já dělám show jiným způsobem. Nemám politické ambice, nelobuji za žádnou politickou stranu a nikdy tomu nebude jinak. Také mě nikdo neplatí a nejsem s nikým spolčen.

 

Seznam rubrik